Stvořitel

 

Krásný večer moji milí čtenáři! Jelikož jsem od Vánoc pomalu neviděla jediný film, tak jsem uplynulý prodloužený víkend krom trávení času v přírodě a menšího internetového detoxu využila ke zhlédnutí několika filmů. Mezi ně patří poslední díl proslulých Prciček - Holky sobě, nechvalně proslulý Borat a taky sci-fi film z roku 2023, který jsem na svém seznamu měla již nějakou dobu a týká se ho dnešní recenze.

Stvořitel je sci-fi film od režiséra Garetha Edwardse (Rogue One) s hudbou od Hanse Zimmera (jehož hudbu prostě miluju). Příběh sleduje bývalého elitního agenta Joshuu, který truchlí nad ztrátou své ženy, která zemřela ve válce mezi lidstvem a umělou inteligencí (AI). Joshua dostane za úkol najít Nirmatu - Stvořitele. Jedná se o člověka, který stvořil AI a pomocí zbraně, ze které se vyklube malé dítě, chce vyhladit lidstvo, ale hlavně chce zničit vesmírnou stanici NOMAD, která má za úkol zlikvidovat AI. Joshuu čeká náročná cesta, na které si musí zvolit, zda bude bojovat za lidstvo nebo se přidá na stranu AI.

Stvořitel oplývá velmi slušným obsazením s Johnem Davidem Washingtonem jako Joshuou v čele. Následuje ho Ken Watanabe a maličká Madeleine Yuna Voyles jako Alfie. Dějově je příběh zaměřen spíše na city mezi hlavním hrdinou a jeho údajně zemřelou manželkou Mayou a následně i malé Alfie. Příběh se odehrával okolo roku 2060, což není až tak daleká budoucnost. Spousta věcí zde byla velmi reálná a na druhou stranu tu bylo několik věcí velmi futuristických.

Mezi asi nejlepší počin na Stvořiteli patří vojenská vesmírná stanice NOMAD, která byla prostě a jednoduše WAU. Bohužel ve filmu nedostala takový prostor, jaký by si dle mého názoru zasloužila a roli hrála v závěrečné bitvě. Já osobně bych se toho o NOMADovi, celé jeho historii, vzniku či životě a práci na něm ráda dozvěděla více.

Za mě je Stvořitel velmi dobré sci-fi, které opravdu stojí za zhlédnutí a konečný dojem hodnotím 9★.

Viděli jste Stvořitele? A jak se Vám líbil? Můžete mi dát vědět do komentářů ;)

Klárka



Odkazy

the creator - Hledat Obrázky (bing.com)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Sportem ku zdraví

Hypotéza lásky

TOP seriály