Thor: Láska jako hrom

A je to tu - jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku (tedy alespoň pro mne) z dílny Marvelu je konečně v kinech. Jedná se o čtvrté pokračování Thora s názvem Thor: Láska jako hrom od režiséra Taiki Waititiho, který se chopil i předchozího Ragnaroku. A o čem film je ? To Vám sdělí obsah převzatý z ČSFD.

Thor se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher , který usiluje o zánik bohů. Thor požádá Valkýru, Korga a svou ex-přítelkyni Jane Foster, která – k Thorovu překvapení – ovládá mocné kladivo Mjolnir stejně jako mocný Thor. Společně se vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve než bude pozdě. (Thor: Láska jako hrom (2022) | ČSFD.cz (csfd.cz))

A jaký mám na film názor ? Jednoduše řečeno - pecka. A to doslova. Láska jako hrom mi přišla kombinací prvních dvou filmů o Thorovi a Ragnaroku, který byl od ostatních filmů odlišný. Domnívám se, že je to Waititiho humorem, kterého i v tomto filmu bylo naprosto požehnaně. Zde také musím souhlasit s mnohými dalšími recenzemi - Taika Waititi se doslova urval ze řetězu. A to hodně. Ale to je dle mého názoru dobře.

Celý film má naprosto odlehčenou atmosféru a téměř nic není bráno vážně. Na začátku také oceňuji přítomnost Strážců galaxie, protože ty jednoduše doslova miluju. Právě samotný Peter Quill sdělí Thorovi, že nejdůležitější v životě je láska a že se jí nemá vzdávat. 

Role vypravěče celého příběhu se zhostil Korg v podání samotného režiséra. Korgovi vsuvky byli naprosto skvělé až na ten konec, kdy svým vyprávěním úplně shodil vážnost celé předchozí scény - ale na druhou stranu to diváka nutilo, aby se v kině nerozbrečel. 

Naprosto bezkonkurenčními postavami byli kozy, které Thor dostal na začátku filmu darem. Ve filmu měli dostatek prostoru a při scénách s nimi jsem doslova brečela smíchy. Za zmínku jistě také stojí vztah Thora a jeho kladiva Mjolniru. Scény, kdy se ho snaží přivolat zpět k sobě, ale Mjolnir patří Jane alias Mocné Thor, jsou k nezaplacení. Velice pěkně zde byla vykreslena žárlivot Thorovi sekery vůči jeho vztahu ke kladivu.

Pokud si vzpomenete na Velmistra v podání Jeffa Goldbluma, tak takovým jeho dvojčetem v Lásce jako hrom je Zeus v podání Russella Crowea. Oba dva stejně ztřeštění a stejně skvělí (no dobře - velmistr se mi líbil o něco více).

Chápu, že na někoho zde bylo Waitiho humoru až moc a že tento film rozdělí lidi ještě víc než Ragnarok, ale já osobně jsem z filmu naprosto nadšená a rozhodně ho doporučuji. 

A co vy - už jste Lásku jako hrom viděli ? A co na ni říkáte ? Dejte mi vědět do komentářů :)

Klárka


Odkazy:

thor láska jako hrom - Bing images

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Sportem ku zdraví

Hypotéza lásky

TOP seriály