Winx : Osud

Ahoj milí čtenáři ! Dnes bych opět ráda zabloudila do oblasti seriálů a ráda bych zde shrnula poznatky nové Winx Sagy.

Na novou verzi Winx od Netflixu jsem narazila úplně náhodou na internetu a jelikož jsem jako malá Winx milovala, řekla jsem si, že dám tomuto šestidílnému seriálu šanci. Jeden díl se časově pohyboval od 45 minut do cca jedné hodiny.

Pokud znáte animovanou verzi Winx, tak ta se od té hrané velmi liší. Samotné složení Winx clubu je jiné. Základem party je však stále ohnivá víla Bloom, které mě celý seriál neskutečně štvala, jelikož se chovala jako pitomá naivka, myšlenková víla Musa, vodní víla Aisha, samozřejmě princezna Stella ze Solárie a na závěr Terra - obézní, ale za to taková ta správná a hodná kamarádka :) Oproti animované verzi zde chybí víly Techna a Flora.

Celá zápletka je velmi jednoduchá - je postavená na tom, že Bloom byla podvržena do prvního světa, kde ji objeví Farah Downingová, ředitelka Alfey (školy pro víly a víláky). Zde se Bloom střetává s dalšími vílami a také specialisty, mezi které patří Sky, miláček všech dívek. Ve škole Bloom pátrá po své minulosti a taky po tom, co se stalo s bývalou ředitelkou školy Rosalind, kterou stále vídá ve snech. Situaci jim však neulehčují spálení, kteří se po šestnácti letech začali objevovat a ničí celou vílí říši. A na závěr se zde vyskytuje jedna ze záporných postav, mladá víla Beatrix.

Můj názor na seriál je takový, že to nebylo ani špatné a zároveň to nebylo ani nic světoborného. Docela si stále lámu hlavu nad tím, pro jakou věkovou kategorii je tento seriál určen.... Vypadá to jako seriál pro mladší holky (cca 12 let), ale je protkám momenty (a že jich je), které poukazují spíše na kategorii 15+ (pokud někdo víte, pro koho je to určené, klidně mi to napište do komentářů).

Všechny víly i specialisté jsou typickými teenagery ve věku 16 až nějakých 18 let. Řeší Instagram, vztahy, módu, večírky, problémy s rodiči a různé další teenagerovské věci. V určitých chvílích mi některé věci přišli neskutečně pitomé (a nevím, jestli je to tím, že si začínám připadat stará, nebo protože jsem většinu z toho nikdy moc nedělala).

Závěrem bych Winx Sagu chtěla v pár bodech shrnout :

  • Věková kategorie - nevím.
  • Rozdíly oproti původní animované verzi jsou opravdu značné.
  • Postavy a jejich herecké obsazení jsou super, až tedy na Bloom, která mě opravdu štvala.
  • Za pozornost stojí postava Beatrix, jejíž představitelce Sadie Soverall je pouhých 19 let (ostatním je většinou přes 23 let).
  • Jako oddechovka se to dá, ale nečekejte od toho moc.
Viděli jste Wing Sagu Osud a hodláte se případně dívat na druhou sérii ? Doufám, že se Vám článek líbil (zpětnou vazbu mi můžete zanechat v komentářích) a já se s Vámi loučím.

Klárka




Odkaz na obrázek : https://www.google.com/search?q=wing+saga&rlz=1C1VSNA_enCZ600CZ861&sxsrf=ALeKk01sXbMMPCTOJKd9fn3qUcsKkt1Lxw:1617176302501&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjeqLKYg9rvAhUMH-wKHeFLD_kQ_AUoAXoECAEQAw#imgrc=v6FA7bwuhevHiM

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Hypotéza lásky

Sportem ku zdraví

TOP seriály