Filmy, které stojí za zhlédnutí

Ahoj moji milí čtenáři ! Po nějaké době jsem si pro Vás připravila nový článek a tentokrát bude opět o filmech. Někdy okolo Vánoc jsem sem dávala seznam vánočních filmů, které jsem viděla. Nyní bych se však chtěla zaměřit i na jiné filmy.


Prvním filmem jsou Skrytá čísla z roku 2016. Film pojednává o třech černoškách, které se snaží prosadit svou práci v NASA. Všechny tři jsou vynikající matematičky a jejich výpočty pomohly vynést do vesmíru Johna Glenna. Tyto ženy se také musely vypořádat s rasovými předsudky a se svým bojem se staly velkou inspirací pro ostatní.

Osobně říkám, že je to jeden z nejlepších filmů, který jsem kdy viděla - herecké výkony jsou naprosto famózní a film rozhodně stojí za to vidět !

P.S. Ve filmu lze také spatřit Jima Parsona, který je znám převážně jako Sheldon Cooper z Teorie velkého třesku :)

U vesmírných cest ještě nějakou dobu zůstanu, jelikož dalším filmem je Interstellar z roku 2014 od Christophera Nolana. Situace na zemi je velmi špatná a za několik desítek let Země bude již neobyvatelná. Proto se trojice vědců a farmář Cooper vydávají skrze černou díru do jiné sluneční soustavy, aby nalezli nový domov pro lidstvo. Cooper doma zanechává své děti a není si jist, zda je ještě uvidí, jelikož ve druhé soustavě plyne čas jinak.

Film je doplněn naprosto famózní hudbou německého skladatele Hanse Zimmera, díky které film prožíváte se silnými emocemi. Film má téměř tři hodiny, ale za vidění a to minimálně jednou určitě stojí.

Dalším Nolanovým filmem, tentokrát z roku 2010 je Počátek. Film pojednává o několika zlodějích, kteří kradou sny. V jejich čele stojí Dom Cobb, který dostane nabídku, aby mohl vrátit svůj život zpět do normálu. Cobb a jeho tým sny kradou, ale nyní se mají pokusit o něco, co nikdy nikdo neudělal - vložit sen do něčí mysli.

Hudbu psal stejně jako u předchozích dvou filmů Hans Zimmer (ano, jeho hudbu miluju) a atmosféra a triky jsou naprosto dokonalé. O Nolanovi je známo, že velmi nerad užívá počítačové triky, a proto se vše natáčí v reálném prostředí s reálnými rekvizitami.

Z českých filmů rozhodně doporučuji drama Modelář od režiséra Petra Zelenky z roku 2020. Hlavní role si zahráli Jiří Mádl (rapper Plech a majitel několika dronů, se kterými natáčí reklamní spoty) a Kryštof Hádek (bývalý chemik Pavel, nyní pilot dronů). Oba dva jsou kamarádi ze střední školy a po Pavlově návratu do Prahy spolu začínají spolupracovat. Oba dva mají velmi zkreslené představy o světe, což vyvrcholí v dramatické finále.

Na filmu oceňuji jeho originalitu a také výběr natáčecích lokací - v jedné scéně můžete dokonce spatřit interiéry zámku ve Slavkově, což je docela netypické místo pro drony, ale záběry mají své kouzlo. Film získal celou řadu nominací na filmová ocenění, včetně Českého lva.


Toto jsou všechny mé oblíbené filmy za poslední dobu - nejsou jediné, protože pak jsou tu ještě startrekovské filmy (což nevím, jestli Vás úplně zajímá). 

Viděli jste některý z nich ? A pokud ne, tak vřele doporučuji jejich zhlédnutí :)

Klárka






Odkazy na obrázky :
https://www.csfd.cz/film/432429-skryta-cisla/prehled/
https://www.csfd.cz/film/227786-interstellar/prehled/
https://www.csfd.cz/film/254156-pocatek/prehled/
https://www.csfd.cz/film/425895-modelar/prehled/

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Hypotéza lásky

Sportem ku zdraví

TOP seriály