Na co koukám v čase vánočním




Je tu vánoční čas a k němu se váže i spousta filmů s vánoční tematikou. Já jsem vybrala ty, které jsem někdy viděla (nejen letos) a pokusím se je Vám zreflektovat. 

Láska nebeská - 5*/5*  https://www.csfd.cz/film/43677-laska-nebeska/prehled/

Láska nebeská je snad můj nejoblíbenější vánoční film za posledních pár let. Miluju ty příběhy a hlavně miluju ten humor. Scény, které se ve filmu odehrávají jsou nezapomenutelné a celé Vánoce mi v hlavě hraje píseň Christmas is all around you od Billyho Macka.

Last Christmas - 3*/5* https://www.csfd.cz/film/670104-last-christmas/prehled/

Film, na který všude vidím samou chválu - mě osobně však trochu zklamal. Musím uznat, že celý příběh měl něco do sebe a měl poselství, ale nenadchlo mě zpracování tématu. Ze všeho nejvíc mi však vadil český dabing, který filmu dost ubíral na kvalitě - příště zkusím originál + titulky a uvidím.

Princezna z cukrárny - 4*/5*  https://www.csfd.cz/film/671406-princezna-z-cukrarny/prehled/

Film, který je docela blbost, ale člověk se u něj dosti nasměje ;) Poslední rok upouštím od filmů, které jsou pouze vtipné, ale mám ráda, když jsou kvalitní po všech stránkách (jsem náročný divák....). Tento film se mi však líbil a zasmála jsem se jako dlouho ne.

Sněží, sněží, sněží - 1*/5*  https://www.csfd.cz/film/404240-snezi-snezi/prehled/

Film, který osobně považuji za totální propadák. Knižní předlohu miluji a četla jsem ji nesčetněkrát, ale z filmu jsem byla zklamaná a zděšená zároveň. Nezůstalo v něm téměř nic z původního děje, charaktery postav byly kompletně překopané a zápletku jsem celý film hledala marně. Rovnou říkám sáhněte raději po knize a filmu se vyhněte velkým obloukem.

Anděl Páně - 5*/5*  https://www.csfd.cz/film/215414-andel-pane/prehled/

Moje nejoblíbenější česká vánoční pohádka, kterou Vám snad ani nemusím představovat ;) Už odmala doma každé Vánoce citujeme hlášky čerta Uriáše a anděla Petronela.

Anděl Páně 2 - 3*/5* https://www.csfd.cz/film/58799-andel-pane-2/prehled/

Pokračování známé české pohádky mě bohužel už tolik nenadchlo jako její první díl. Pohádka je velmi pěkně a precizně natočená, ale z nějakého důvodu mě bohužel nebaví :( Je to možná také tím, že si ji všichni všude pouští (minulý týden jsem ji viděla asi 4x) a mě už přijde ohraná...

Život je krásný - 5*/5* https://www.csfd.cz/film/1279-zivot-je-krasny/prehled/

Opět vánoční klasika, tentokrát z roku 1946. Film, na který jsem zapomněla (ale určitě jsem ho viděla, jelikož se mi některé části filmu vybavovali) a moc se mi líbil. Tento film má vše, co má správný film mít - zápletku, nádherné kostýmy, charismatické herce, určitý spád, skvělou hudbu a v neposlední řadě parádní celkové zpracování. 

A který z těchto filmů jste viděli Vy a jak byste ho hodnotili ? Nebo máte tip na nějaký jiný film s vánoční tematikou, který bych měla vidět ?

To je ode mne zatím vše a přeji Vám pohodové prožití svátků ;)

Klárka


Odkaz na obrázek: https://www.cervenykoberec.cz/111952/vanocni-komedie-11-filmu-na-zlepseni-nalady/

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Hypotéza lásky

Sportem ku zdraví

TOP seriály